16 Nisan 2010 Cuma

ASLAN BURCU

Arkadas olarak aslan



Aslan arkadasinizin sorunu cok eli acik ve yuce gonullu olmasidir. Arkadaslarina dostlugun iki yonlu bir olay oldugu duygusunun verdigi zevki tattirmazlar. Bu, paranin satin alabilecegi seylerle ilgili degildir. Aslan'larin arkadasligi Yengec'lerinki kadar bogucu degildir, yalnizca ezicidir!

Biz burada, gelismis Aslan yaradilisindan soz ediyoruz. Olgunlasmamis tipler cok zorba ve arkadaslarini ellerinde tutabilmek icin baskici olurlar. Fakat eli acik ve yuce gonullu bir Aslan da bu tutumuyla iyi bir arkadasligi oldurebilecegini ya da en azindan sakatlayabilecegini gormelidir. Buna yararli ogutler vermek de gerekir. Aslan'lar, onlara sorulup sorulmadigina aldirmaksizin dusuncelerini aciklamaktan kendilerini alamazlar.
Yanlis anlasilmasin!
Aslan'lar bagli ve guvenilir arkadaslardir. Genellikle eli acik ve sevimli arkadaslari kendilerine cekmeyi basarirlar. Bu, gercekte sansli yanlaridir, cunku boyle kisiler uygun ve iyi iliskiler kurabilecekleri ender insanlardir.

Bu gururlu ve genellikle yonetici tipler, arkadaslarindan buyuk saygi begenilme ve baglilik beklerler. Maddesel armaganlar onlara pek anlamli gelmez. Aslan'i begenmeyen bir kisi, onunla arkadasligini uzun surduremez.

Aslan'lar ormanlar krali olma niteligine gercekten inanirlar. Cevrelerine entelektuel acidan onlara esit duygusal olarak onlara bagli arkadaslar toplama egilimindedirler. Ogut vermeye ya da birinin sorununu cozumlemeye bayilirlar. Arkadaslarina gulumseyip, kendilerini onlarin ana babasi gibi gormekle mutlu olurlar. Sikintili durumlarda, aciga vurmasalar bile, arkadaslarini cok aralar.

Aslan burcundan birinin arkadasi iseniz, buyuk bir olasilikla siz de gosteristen biraz hoslaniyorsunuz. Herhalde anlamisinizdir ki, bu savaskan yaradilis, siz dikkatinizi uzerinize cekmediginiz surece makaminda kalabilir. Tersi olursa o, dikkatleri uzerine cekmek icin kesinlikle bir seyler dusunecektir.

Aslan'lar dusunce ve umutlarinda oldukca tek yonludurler. Bu nedenle cok seyle ilgilenen tez canli tipleri etkileyici, fakat belirsiz ve kararsiz bulurlar. Bu tip arkadaslar, Aslan'lari dogru yolda oldugu konusunda kendine olan guvenini sarsarak, istek ve amaclarini daha ayrintili bir bicimde gozden gecirmeye zorlar. Dengesini (yani kendine guvenini) kisa surede yeniden saglar, fakat bir sure icin saskinligi surebilir. Bu tip arkadaslar gercekte Aslan'in kati dusuncelerinin bir kismini yikip kendine guvenini sarsarak ona iyilik etmis olurlar. Her zaman hakli olamayacagini ogrenmesi gerektir cunku!

Aslan'lar kuskulu ve tehlikeli iliskilere girebilirler. Genellikle onlari arkadaslari kurtarir. Ilk bakista insanlarin yaradilislarini anlayamazlar. Yaltaklanmalara, ikiyuzlu davranislara aldanabilirler. Ozellikle bunlarin cekici bir yonu bulunursa. Bu sozde arkadaslar ve gecici dostlar onlarin savunma duvarini asip, onlari ahmak yerine koyabilirler. Isin ilginc yani, tatli sozlerle kendilerinden yararlanmak isteyen kisilere ender olarak guvenirler.

Aslan'larin kisisel bir cekicilikleri vardir. Cok arkadas edinirler. Arkadaslarindan pek cogu devlet yonetiminde ve toplumda sivrilmeye adaydirlar. Kimi arkadasliklari omur boyu surer. Arkadaslarini evde ya da eglence yerlerinde agirlamaktan hoslanirlar.

Aslan'lar genellikle yurt disindan da birkac arkadas edinirler. Ne olursa olsun, arkadaslarini yari yolda birakmazlar.

Hiç yorum yok: