16 Nisan 2010 Cuma

BAŞAK BURCU


Arkadas olarak basak



Basak'lar yaklasilmasi kolay olmayan insanlardir. Cok arkadaslari oldugunu soyleyebilirler; fakat bir baskasi bunlari tanidik olarak nitelendirebilir. Basak burcunda doganlar icin gercek arkadasligin derinligini ve duygusal iliskilerini anlamak kolay olmaz. Daha cok entelektuel arkadaslar edinirler; iliskinin onlarca anlami olmasi gerekir. Kisisel baglantilari genellikle esneklikten yoksundur.


Bu demek degildir ki, bu pratik insanlarin telefon edecekleri, gidip gelecekleri ve her zaman yardim isteyecekleri arkadaslar yoktur. Yalnizca cok secicidirler ve yakin olmak isteyen arkadaslarina cesaret vermezler, cunku ozel sorunlarini kutsal sayar karisilmasinda hoslanirlar. Yalnizca cok yakinlik duyduklari, guvenilir kisilere acilirlar. Gizli sirlarini paylasabilecekleri bu tip insanlari kendileri aramazlar.


Buyuk bir olasilikla bu zeki insanlarin meraklarindan birini paylasan bir grupta bir basak arkadas bulabilirsiniz
. Ilk goruste biraz cekingen ve kuruntudurlar. Herkes inceleyip taniyana dek geri planda kalmayi yeg tutarlar.

Basak'lar sessiz insanlar olmalarina ragmen, dilsiz degildirler. Konusmalarda kivrak ve cin gibi zekalari ile konusmanin ozunu bir anda anlarlar. Elestirileri yapici oldugu icin kendilerini dinletirler.

Ortak yanlariniz varsa Basaklara kolayca isinirsiniz. Acik sozlulukleri biraz acimasiz olabilse de, insani rahatlatan bir durustlukleri vardir. Bu en belirgin ozellikleridir, insan onlarla birlikte olunca yerini tam olarak bilir. Hem vicdanli hem ulkucudurler.

Basaklarin gorus ayriligi yuzunden arkadaslariyla sik sik bozustuklari gorulur. Kimi insanlar yakin arkadaslariyla gorus ayriliklarina onem vermeyebilirler. Fakat Basaklar bunu yapamazlar. Bu durumu olabildigince hos gormeye calissalar da yaradilislari giderek onlari tartismaya zorlar. Sorunun ozune inilmelidir. Onlar icin gecerli ilke budur. Zihinleri mantikli bir arastirma da direnir ve arkadaslik pencereden ucar gider, kimi Basaklar en yakin arkadaslariyla spor ve acik hava eylemlerinde tanismislardir. Kavgaci olmamalarina karsin beden egitimi ve bol temiz havanin bicimli kalmak icin gerekli oldugunun bilincindedirler. Baskalarinin arkadaslarinin arkasindan konusmasini istemezler. Dert yanmayi gerektiren bir durum varsa bunu acikca yuzune soylerler. Onurlu kisiler olduklarindan onlara guvenebilirsiniz.

Hiç yorum yok: