16 Nisan 2010 Cuma

BALIK BURCU

Arkadas olarak balik


Balik burcunda dogan kisiler en iyi arkadasi aradiklari icin dogal olarak sik sik hayal kirikligina ugrarlar. Onlarin sorunlari, hicbir kisinin uyamayacagi bir arkadaslik ulkuleri olmasidir. Cok sey beklerler. Bulunmasi olanaksiz seyleri elde edemeyince de, o kisiye olan ilgilerini yitirmeye baslarlar. Arkadas olarak tanidiklari birini tanimazliktan gelmeye baslamalari anlamina gelmez bu… istediklerinin mantiksiz oldugunu anlarlar ve herhalde bagliliklari daha gucludur. Kendilerinde bulamadiklarini bilinc altina iter ve olanaksizi aramayi surdururler.

Sevgi ve arkadasligi ayri ayri degerlendirmek, Balik'lar icin kolay olmaz genellikle ya ikisi birden, ya da hicbiri derler. Yalniz kalmayi istemezler ama yine de kisa sureli yalnizliklara gereksinme duyarlar. Bu, yaradilislarinin bir ozelligi olarak, yeni tanistiklari kisileri sasirtici bulmalarindandir.

Hareketli arkadasliklardan hoslanir ve kendilerini cilginliga yakin bir heyecana kaptirabilirler. Buna karsin ertesi gun kabuguna cekilmis, kendi kendine kizan, birlikte nese ve arkadaslik duygularini paylastiklari kisinin yuzune bakamayan biri olabilirler. Bu yikici duygu dalgalanmalari Balik'larin tanidigi oznel bir deneyimdir.


Bu nedenle telefon ya da kapi caldiginda cevap verir ve arkadaslarina (sessizce de olsa) dogal bir tepki gosterebilirler. Bu garip ve ince insanlarin, bir aktorluk yonleri bulunabilir.

Balik'lar arkadaslarini bazen akilsizca secerler. Paylasma coskusuyla suruklenir, arkadaslarinin ozelliklerini tanimadan onlara sevgi ve guven gostermeye baslarlar. Kisisel iliskilerinde, deneyleri tersini soylese bile, islerin iyiye gidecegine inanirlar.


Balik'larin arkadaslari genellikle sanatseverdirler. Kaba ve yavan arkadasliga dayanamazlar. Kendileri de artistik bir yapiya sahiptirler. Herhangi bir sanat dalinda calismasalar bile, calisanlari etkilerler.

Su ya da bu yasta duygularini siire dokmemis Balik cok azdir. Genel olarak bu siirleri okuma ayricaligina ancak cok yakin bir arkadas erisebilir, cunku urunler bu essiz ozellestirici kisiler tarafindan cabucak yok edilirler.

Balik'lar cevrelerindeki kisileri mutlu etmekte buyuk huner gosterirler. Bir arkadasligi, hayallerindeki romantik aska donusturmeye calistiklari zaman haric! O zaman asiriya kacabilir, insani minnet altinda birakan asiri bir sevgi gosterebilirler. Bu insanlar eglendirme acisindan tektirler. Evlerinde arkadaslarini cok iyi agirlarlar. Baskalarini mutlu etmek

Hiç yorum yok: