16 Nisan 2010 Cuma

KOÇ BURCU

Arkadas olarak koc

Koc burcunda dogan kisiler, arkadasliktan hoslanir, fakat bunun kosullarini genis olcude kendileri saptamak isterler. Koc'lar cok inatcidirlar. Herkesin "en iyi arkadas" kavramina uyabilirler. Yakin arkadaslari onlarin ustun olduklarini dusunurler. Koc'lar isleri harekete gecirip, duzene koymaktan hoslanirlar. Koc burcunun arkadasi olanlar tesrifatciligin hareketli ve kararli Koc'larin en gozde rolu oldugunda birlesirler.

Koc'lar her zaman yeni kisilerle tanismak isterler, buna gereksinimleri vardir.
 Bu burcta dogan kisilerin kendilerini yasamlarinin can damari olan insanlardan uzak tutmaya calismalari intiharlari demek olur. Zihinsel ve duygusal canliliklarini iliskilerle saglar, basarili olabilmek icin genis bir cevreyle iliskide olma gereksinimi duyarlar. Baskalari arasina karismak onlarin zayif yanlari olan etkileme ve onemsenme gereksinimlerini giderir.
Koc burcundakiler kolaylikla bir guruba girebilirler, fakat ne denli coskun ve girisken gorunurlerse gorunsunler, kendilerinden ufak bir parca ali koyar, bu parcayi gecici arkadasliklarda sunmazlar. Gercek arkadaslik onlar icin cok onemlidir. Cok sayida yakin arkadaslari olmamasinin bir nedeni de budur. Digeri ise ileri surdukleri ve tutkuyla savunduklari degismez birtakim dusunceleri olmasidir.

Yakin iliskileri her zaman ofkelerinin ve sozlu saldirilarinin yarattigi gerginlige dayanamaya bilir. Ceneleri fazla calisir. Gorkemli bir baslangictan sonra kisiler onlardan sogurlar. Koc'lar genellikle kin tutmaz, oc almaya calismazlar. Iclerinde kotuluk yoktur. Bir iliski yurumezse birakir baska yone giderler.
Bu burcta doganlar toplantilarda guzel soyleyisiler yaparlar. Zaman safliga varan korkusuz, cocuksu bir atilganliklari vardir. Biraz inanilmaz, eglendirici bicimde dobra ve canlandiricidirlar. Bir an sonra ne yapacaklari, ne diyecekleri bilinmez. Bu onlari, (kimi insanlar icinde) birlikte olmanin heyecan verdigi kisiler yapar. Isterlerse en sofu kisilerle bile kaynasabilirler, fakat yalniz bir sure icin. Iki taraf da birbirinden kisa surede yorulur. Koc burcundakiler sosyal cevrelerde surekli olarak zeki, nukteli sozlerine gulecek ya da onlari alkislayacak, begenen bir dinleyici kitlesinin arayisi icindedirler.

Yakin arkadaslarina icten bagli, yanilgilara karsi hosgoruludurler. Bir arkadasi sikintidaysa basmakalip uzuntu sozcukleri ile zaman yitirmez, hemen harekete gecip, yardim icin pratik cozumler aralar. Bu icten insanlar hicbir kosul aramadan keselerindeki son meteligi de verir, ya da durumu duzeltmek icin cozum yollari arayip kostururlar.
Cok ulkucu olduklarindan diger kisileri oldugundan degisik gorme egilimindedirler. Gecerli duygusal durtu verildiginde derindeki ozlemlerini insanlar uzerine yansitir,gercekle karsilastiklarinda kirikligi ve sokla sonuclanabilecek arkadasliklari cosku ile surdururler.

Koc'lar kimi zaman cok sayida insandan hoslanip onlara gereksinme duyarlarsa da, cogunlukla kendilerini anlayan, kendini begenmisliklerin altinda yatan ictenligi begenen birkac yakin ve guvendikleri kisinin arkadasligini yeg tutarlar. Kisa sureli yalnizliklardan hoslanirlar

Hiç yorum yok: