16 Nisan 2010 Cuma

YENGEÇ BURCU


Arkadas olarak yengec


Yengec'ler az sayida ama icten arkadaslari olmasindan hoslanirlar. Onlara yardim ettiklerini bilip, karsiliginda saygi ve begenilerini kazanmakta hosnut olurlar. Arkadaslarini entelektuel ayirim yaparak degil duygulariyla secerler. Eger bir Yengec'e kaniniz kaynamissa buyuk bir olasilikla ayni seylere ilgi duyuyor, ayni gorusleri paylasiyorsunuz demektir. Onemli olan Haziran-Temmuz dogumlu bu kisilerin duygularinin coskulu olmasidir.

Yakin arkadaslariyla oyle ince bir baglari vardir ki, saatlerce konusmalari gerekmeyebilir. Arkadasinin varligini iletisim kavramini asiri bir bicimde, sanki sozcugun tam anlamiyla "emer" ler, fakat degisik tanidiklarla soylesiden hoslanirlar. Sasilacak derecede geveze ama ilgi cekici olabilirler.

Yengec'ler huysuzdurlar. Iyi tanimayanlar icin kirici olabilirler. Bir gunleri cok ender digerine uyar. Huylari bulunduklari yere, birlikte oldugu kisilere ve dahasi havaya gore bile degisir. Buna karsin Yengec'ler gorunduklerinden cok daha derin insanlardir. Gercek arkadaslari bu yonlerini begenir ve onlari olduklari gibi severler.


Yengec'lerle yakin arkadaslik biraz bunaltici olabilir. Cok sevimli ve yardim sever olmalarina karsilik Yengec'ler asiri koruyucu, arkadaslarini iyiligi icin asiri kaygili olma egilimindedirler. Bu kayginin yoneltildigi kisi, tutsak oldugunu ve kisisel varliginin baski altina alindigini sanir. Yengec'ler vermeye en fazla calistiklari sirada daha cogunu istiyor olabilirler. Bu cok duygusal insanlar, sevgiye cok gereksinim duyarlar. Arkadaslari ayrilma zamaninin geldigine karar verip ara verdiklerinde bile incinirler. Yengec'ler kendini begenmis ve bencil olmamalarina karsin, oldukca gururludur. Bu da onlarin begenilmeleri ve surekli olarak degerlerinin karsilik gormesi anlamina gelir. Bu zor olmaz; cunku onlar sevilmeye deger kisilerdir. Alingandirlar. Kolaylikla guvenir. Yeterli ilgiyi toplayamazlarsa somurtur. Ya da sessizlige gomulurler. Arkadaslarinin kendilerini kucumsediklerini hissetmek onlara dayanilmaz acilar verir. Kendi degerlerini alcakgonullulukle kabul ederler.

Hiç yorum yok: